Vackert leende för bröllopet.

På vår bröllopsdag vill vi alla vara se så bra ut som möjligt. Få dagar i livet fotas så flitigt som denna dag och bilderna sparas för att visas upp för barn och barnbarn. Vi är lyckliga på vår bröllopsdag och vi vill förstås visa upp ett vackert leende på fotografens bilder.

Har dina tänder blivit missfärgade av kaffe, cigaretter eller vin? De flesta fotografer använder idag Photoshop och kan bleka dina tänder där om du vill men det tar många timmar att få tänderna vita på de hundratals bilder som tas på bröllopsdagen. Det vita leendet har du sedan bara på bilderna och det kan kännas trist när du jämför med verkligheten. På sajten brollopsmagasinet.se kan du läsa några bra råd om hur du ska få tänderna perfekta inför vår bröllopsdag – och under en lång tid därefter.

Om du är ute efter ett filmstjärneleende är det bäst att du bleker dem professionellt. Professionell tandblekning innebär att peroxid penetrerar tanden i ett eller två steg. Karbamidperoxid omvandlas till väteperoxid. Substansen bleker tanden innan den faller sönder. För bästa resultat kan du vända dig till din tandläkare eller eventuellt bleka hemma.

Vid hemmablekning fyller man en blekskena som man använder nattetid med väteperoxidgel. Man bleker den övre tandraden varannan natt och den undre varannan i ungefär en vecka. Swiss Clinic är ett bra märke att använda vid hemmablekning och de har många olika produkter för detta ändamål.

Om du bleker dem hos tandläkaren används en laserlampa som aktiverar väteperoxidgelen. Det brukar räcka med ett eller två besök för att uppnå ett bra resultat. Biverkningar som tandköttsirritation kan inträffa och pågå i en vecka vid båda metoderna. Det bästa är att inte genomgå en tandblekning nära bröllopsdagen. Det bästa är att göra den tidigare en vecka innan den stora dagen. Undvik sedan mat och dryck som missfärgar, som kaffe, rödvin, choklad och rödvin. Effekten av tandblekning kan variera från sex månader till två år.