Småbarnsvänliga bröllop

Det är ju inte ovanligt att barn följer med sina föräldrar när de bjuds in till bröllop. Men bröllop är ju något vuxna gör och barn kan lätt börja känna sig uttråkade och frustrerad om det inte finns något som tilltalar dem. Här kommer några tips på vad man bör tänka på när barn ska följa med till bröllopet.

Var tydlig vad som gäller i inbjudan

Alla bör vara väl medveten om barnen får följa med redan när de läser inbjudningen. Man får faktiskt sätta begränsningar också; det är ju trots allt ens egen stora dag. Detta betyder att det går att skriva att endast barn över en viss ålder får följa med.

Barnvänlig ceremoni

Vi vet ju alla hur tyst man förväntas vara under själva ceremonin. Det är dock inte alltid så enkelt att förklara detta för barn, speciellt inte för de minsta. Ett tips är att fixa ett litet barnrum under denna tid och kanske sätta igång en film eller annan underhållning medan ceremonin pågår. Risken är ju dock att någon måste offra sig och ta hand om dem om något händer. Se till att detta är förberett i så fall. Det är ju också vanligt att föräldrar med riktigt små barn sitter längst bak så de kan smyga iväg om barnet börjar gråta så de inte stör ceremonin.

Småbarnsföräldrars behov

Med ceremoni, middag och allt annat som händer under ett bröllop kan ju en hel dag enkelt spenderas. Föräldrar med små barn kan behöva ha en del saker tillgängliga för att dagen ska bli lite enklare. Ett tips är att se till att ha en plats där blöjor kan kastas bort. Köp in något som en behållare från Tommee Tippee som alla som behöver kan få använda. Man kan också se till att det finns ett rum där små barn kan få ta sig en tupplur när de blir trött.

Kommentarer är stängda.