Att tänka på som bröllopsgäst

Har du fått en inbjudan till bröllop? Vad roligt för dig, nu kommer det en del saker som du bör tänka på. För det första så kolla upp vilket datum det gäller och om du har möjlighet att närvara. Kolla vilket datum som är OSA, alltså sista dag för att du ska meddela om du kommer eller inte. Det är en fördel att svara så fort som möjligt om du kommer eller inte.

I samband med att du meddelar att du kommer så kan det vara bra att meddela om du är allergisk mot något eller vegetarian eller liknande så att de som arrangerar bröllopet vet det inför sin planering. Skulle du vara tvungen att tacka nej på grund av omständigheter du inte kan göra något åt så tacka nej på ett snyggt sätt och förklara varför du inte kan komma. Skicka ett telegram och en present i alla fall.

Om du är man och när vän till brudgummen så bör du kolla upp om det finns någon bestman som du kan kontakta och kolla om det blir någon svensexa och om du kan få vara med på den tillställningen. Det brukar vara uppskattat med svensexor och möhippor.

Annat som du bör kolla upp är var själva vigseln ska äga rum och var bröllopsfesten ska hållas, är det på annan ort så kanske du behöver fixa boende som till exempel hotell. Hur är kommunikationerna till platsen för vigseln om du inte kör egen bil. Kan du ta bussen och ändå komma i tid? En fråga som brukar dyka upp är på vilken sida man ska sitta under vigseln och det är så att de som är släkt med bruden sitter till vänster och brudgummens släktingar sitter till höger. Så om du inte är släkt så gäller vem du är bekant med och är du bekant med båda så spelar det ingen roll var du sitter.