Att gifta om sig

Det kan tänkas vara en känslig fråga för vissa särskilt om man som par har barn från tidigare äktenskap och inte vill göra om samma misstag, men här är det faktiskt ännu viktigare att gifta sig om man bestämt att man vill dela sitt liv med varandra.

Det är klart att det är romantiskt att gifta sig, att få en ring på sitt finger som visar tillhörighet och lova sin livspartner evig kärlek och trohet men det finns också en ekonomisk fråga i det hela som är väldigt viktig särskilt för sambos som har barn från tidigare förhållanden. Även om man får gemensamma barn och lever tillsammans som om man vore gift så är reglerna inte detsamma för gifta par och sambos.

Något som är viktigt att tänka på i de fall man gifter om sig med en ny partner är att låta barnen vara delaktiga i bröllopet och i själva planeringen. meningen är ju att ni ska bli en stor familj och att barnen absolut inte ska känna sig utanför på något sätt när man valt ett nytt liv med en ny partner. Det gäller att få familjekonstellationen att fungera och barnen måste få en central roll i detta.